Volkswagen Fox weer helemaal bij de tijd

Volkswagen Fox
Volkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen FoxVolkswagen Fox
In de categorie 'weinig relevant, toch interessant' hebben we vandaag de vernieuwde Volkswagen Fox. Het nog altijd in Brazilië geproduceerde kleintje is met z'n aangescherpte jas weer helemaal up-to-date.

Vorige week zagen we hoe Volkswagen een speciale website op poten had gezet om de vernieuwde Fox te teasen. Nu kunnen we zien hoe de wederom gefacelifte Volkswagen is opgedroogd.

De Fox verdween in 2011 van de Europese markt, maar de jaren erna was het Volkswagentje nog altijd nieuw te koop in onder andere Brazilië, waar hij ook van de band liep. In 2011 werd z'n snoet nog even strakgetrokken en inmiddels is de tijd rijp voor een tweede facelift. De Fox krijgt een neus die wat meer lijkt op die van grote broer Golf en aan de achterzijde worden eveneens nieuwe lichtunits gemonteerd.

Nieuw is de beschikbaarheid van een handgeschakelde zesbak en ook een 120 pk sterke 1,6-liter viercilinder - die zowel benzine als ethanol lust - is een noviteit. Ongetwijfeld krijgen we later ook de gefacelifte versies van z'n Cross-, SpaceFox- en SpaceCross-broertjes te zien.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.