'Volkswagen aast op Alfa Romeo'

Alfa Romeo op Autosalon van Genève | Foto: ANP/EPA
Als Alfa Romeo het niet langer redt binnen de Fiat Group, is het een reële optie dat het onderdeel wordt van het Volkswagen concern. Dat meldt een analist van de auto-industrie in de Financial Times.
Alfa Romeo behoort sinds 1986 tot het Fiat concern. Het had in die tijd niet veel gescheeld of Alfa Romeo was onderdeel geworden van Ford. Sinds de overname drukt Alfa Romeo zwaar op de bedrijfsresultaten van Fiat. Sergio Marchionne heeft bij zijn aantreden aangegeven dat Alfa Romeo vlug naar een jaarproductie van 300.000 auto's moet worden gebracht. Dit jaar komt Alfa echter niet verder dan een aantal van 125.000 bella's. Een nauwe samenwerking met de Amerikaanse merken Dodge en Chrysler, moet de laatste kans zijn van Alfa Romeo binnen het Fiat-concern. Dit zegt Max Warburton, een auto-industrieanalist bij Sanford Bernstein, in een interview met de krant Financial Times. Volgens hem zou Ferdinand Piëch geïnteresseerd zijn om het merk in te lijven in het Volkswagen concern. Andere analisten beweren dat Volkswagen al langer achter Alfa Romeo aanzit. Daar zou het onder meer kunnen helpen om het kwakkelende Seat, dat als door VW een Alfa Romeo-achtig merk wordt gepositioneerd, er weer bovenop te helpen. Ook zou Alfa Romeo binnen het Volkswagen concern de last van Audi moeten verlichten. Dat merk gaat spagaat omdat het zowel het luxueuze Mercedes als het sportieve BMW moet beconcurreren. Wanneer Alfa Romeo in de Volkswagen-gelederen komt, zou Audi zich kunnen richten op Mercedes-Benz en Alfa op BMW. Volkswagen is de laatste tijd erg op het overnamepad. Porsche wordt binnenkort in het merk geïntegreerd en deze week is er een deal gesloten met Suzuki. Bij de bedrijfsautotak wordt geaasd op MAN. Als Alfa Romeo niet gauw aan de eisen van Marchionne gaat voldoen, zou het merk volgens de analisten al binnen twee of drie jaar worden opgenomen in het VW-portfolio.

Lezersreacties (225) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.