Vierhonderdste Bugatti Veyron verkocht

Vierhonderdste Bugatti Veyron verkocht
Het merk heeft er een paar jaar over gedaan, maar de vierhonderdste Bugatti Veyron is inmiddels verkocht. Het nieuws betekent dat het einde in zicht is voor de hypercar: er komen er in totaal 450.

Het vierhonderdste exemplaar is uiteraard een exemplaar uit één van de vele speciale series die de Veyron kent. Het gaat om een Grand Sport Vitesse uit de Bugatti Legend-serie, die - eveneens weinig verrassend – voor een klant in het Midden-Oosten is. De man krijgt de laatste van drie exemplaren van de Jean-Pierre Wimille-editie, die voor maar liefst 2,3 miljoen euro exclusief belastingen in de prijslijst stond.

De Veyron kwam in 2006 op de markt. In 2008 volgde de open Grand Sport. Van beide versies kwam vervolgens een nóg snellere uitvoering: in dichte vorm heette het 1.200 pk sterke exemplaar Super Sport, open ging hij als Grand Sport Vitesse door het leven. Naarmate de jaren vorderden werd het ene na het andere 'actiemodel' aan de reeks toegevoegd, momenteel in de vorm van de Les Légendes de Bugatti-serie waar het vierhonderdste exemplaar dus deel van uitmaakt.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.