Alfa Romeo nog niet zeker over opvolging Mito

Vier nieuwe Alfa Romeo's tussen 2018 en 2020

Alfa Romeo MiTo 2016
Alfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliaAlfa Romeo StelvioKlokje rond Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v DistinctivAlfa Romeo 4C CPZ Track Edition
Weinig zaken zijn zo interessant als de steeds wisselende toekomstplannen van Alfa Romeo. Tijdens een presentatie heeft Alfa Romeo een tipje van de sluier opgelicht met betrekking tot wat we de komende jaren verwachten kunnen.

Alfa Romeo heeft in relatief korte tijd zijn modellengamma een impuls gegeven met de Giulia en de Stelvio, maar er zit meer in het vat. Logisch ook, kijkende naar het huidige modellengamma valt niets anders te concluderen dan dat auto's als de Giulietta en de Mito aan vervanging toe zijn.

De Italianen laten weten tussen 2018 en 2020 vier nieuwe modellen op de markt te brengen. Daar zit zonder twijfel de opvolger van de Giulietta bij, de huidige generatie is er immers al sinds 2010. Een andere nieuwkomer is een SUV die boven de Stelvio wordt gepositioneerd. Dat is niet de enige 'grote Alfa' die in de pijplijn zit. Ook de 164- en 166-lijn wordt doorgezet met een grote sedan die boven de Giulia in de markt wordt gezet. En wie dacht dat de 4C een eenmalige pretmachine was: tussen 2018 en 2020 komt er een opvolger.

Dan de Mito, met introductiejaar 2008 ruimschoots het oudste lid van de Alfa-familie. Een opvolger ontbreekt vooralsnog op de planning van Alfa Romeo. De Italianen laten weten dat er nog geen beslissing is genomen over het wel of niet voeren van een nieuwe B-segmenter. Het model zou te veel kannibaliseren met andere modellen van Fiat Chrysler Automobiles.

Lezersreacties (84) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.