Verpletterend snel: Caterham R500

Caterham R500 Evolution
Wat gebeurt er als er een 250 pk sterke motor in een auto van 470 kilo wordt gelepeld? De Caterham Superlight R500 Evolution geeft het antwoord.
Wat gebeurt er als er een 250 pk sterke motor in een auto van 470 kilo wordt gelepeld? De Caterham Superlight R500 Evolution geeft het antwoord. De superlichte Caterham en de 2,0-liter Rover-motor zijn een explosieve combinatie: de auto kan in 3,2 seconden van 0 naar honderd en de topsnelheid bedraagt 240 kilometer per uur. Met een pk-gewicht verhouding van 530 per ton, schaart de Caterham zich tussen de grote der aarde.
De Caterham is in Groot Brittannië gebouwd en ontwikkeld. In het interieur voert minimalisme de boventoon. Er is veel gebruikgemaakt van koolstofvezel en kevlar – alles om gewicht te besparen. Simon Nearn, de directeur van Caterham: "De Superlight R500 is een perfecte evolutie van de Lotus Seven. Hij zet een nieuwe standaard op het gebied van prestaties, handelbaarheid en rijplezier." Ook benadrukt hij dat de R500 alleen geschikt is voor de ervaren automobilist.