Vernieuwde Seat Ateca aangekondigd

Voorspelbaar

Seat Ateca facelift
Seat Ateca faceliftSeat Ateca faceliftSeat Ateca faceliftSeat Ateca SpyshotsSeat Ateca SpyshotsSeat Ateca Spyshots

De Seat Ateca wordt zeer binnenkort gefacelift. Het Spaanse merk laat weten dat de vernieuwde SUV op 15 juni onthuld wordt.

De Ateca blaast dit jaar alweer vier kaarsjes op de verjaardagstaart uit. Voor Seat de hoogste tijd om zijn SUV wat te vernieuwen met een facelift. De aangescherpte Ateca is al meerdere keren voor de lens van de spionagefotograaf gereden, maar het merk zelf hield de lippen tot nu toe stijf op elkaar. Vandaag stuurt Seat echter de uitnodiging rond voor de online kennismaking met de vernieuwde Ateca op 15 juni.

Op de meegestuurde foto valt op het eerste oog weinig op. De achterlichten lijken dezelfde indeling te houden. In de video is echter te zien dat de Ateca voortaan, waarschijnlijk optioneel, dynamische knipperlichten krijgt. Wie verder kijkt, ziet nog een klein verschil met de huidige achterklep: de type-aanduiding is in Seats nieuwe lettertype uitgevoerd. De kleine ‘4’ in de rechterhoek valt daarnaast ook op. Waarom Seat dit zo expliciet toont, is nog niet echt te zeggen. Een vierwielaangedreven Ateca bestond namelijk al. Het kan een knipoog naar een plug-in hybride-versie zijn, maar bij de Leon kreeg die versie een andere aanduiding. Hoewel de voorkant nog niet wordt getoond, verwachten we daar iets andere bumpers en nieuwe lichten. Wat Seat wél laat weten is dat het interieur ook wordt opgefrist met een groter gemak van connectiviteit. Daarnaast zijn het comfort en de veiligheid naar een hoger niveau getild.

Sinds 2016 verkocht Seat dik 300.000 exemplaren van de Ateca. In Nederland staat de verkoopteller op een kleine 6.300 auto’s.

Video

PRIVATE LEASE Seat Ateca

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.