Verlengde Lada 4x4 ook in Duitsland leverbaar

Ook als stoere Urban

Lada 4x4 vijfdeurs
Lada 4x4 vijfdeursLada 4x4 vijfdeursLada 4x4 vijfdeursLada 4x4 vijfdeursLada 4x4 vijfdeurs
Tot 2010 was de Lada Niva in Nederland leverbaar, maar wie nu nog een inmiddels '4x4' gedoopte Rus wil hebben, zal de Duitse importeur moeten aanspreken. Lada Duitsland biedt vanaf nu ook de mogelijkheid om de langere vijfdeursversie te bestellen.

Wie dacht dat de huidige G-klasse een oude bok was, is ongetwijfeld de Lada 4x4 vergeten. Sinds 1977 rolt de compacte terreinbeul uit Rusland van de band in het Russische Togliatti, maar ook in tal van andere landen. De Duitse importeur is nog altijd in staat om de Duitse consument, na ontvangst van minimaal € 11.990, van een 4x4-sleutelbos te voorzien. Nu is ook de langere vijfdeurs 4x4 leverbaar.

Deze vijfdeurs 4x4 is met zijn lengte van 4,24 meter een halve meter langer dan zijn bekendere driedeursbroer. Ook de wielbasis is met 2,7 meter een halve meter langer dan die van de reguliere 4x4. De bagageruimte meet 420 liter, maar wie de achterbank platgooit, kan 780 liter aan spul meenemen. Onder de kap doet de alom bekende 83 pk en 129 Nm sterke 1,7-liter viercilinder benzinemotor dienst als krachtcentrale, een blok waarmee de 4x4 een topsnelheid van - hou je vast - 137 km/h haalt.

Dan de prijs voor al dit moois: € 12.990, duizend euro meer dus dan de 'korte' 4x4. Wie € 14.290 overmaakt, krijgt de Urban-versie. Deze staat op lichtmetalen wielen, heeft een startonderbreker, kunststof opsmuk, stoelverwarming, elektrisch bedienbare ruiten voor én elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. Pak maar in.

Video

Lezersreacties (82) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.