Verkoop Jaguar Land Rover omlaag

Onzekerheid in China speelt groep parten

Verkoop Jaguar Land Rover omlaag
Jaguar Land Rover heeft in september 57.114 nieuwe voertuigen verkocht, een daling van 12,3 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De groep had te lijden onder terughoudendheid van Chinese en Britse consumenten, maar ook onder WLTP-homologatieperikelen in Duitsland.

In China ging de verkoop met 46,2 procent onderuit, terwijl in Duitsland 31 procent minder exemplaren op kenteken werden gezet. In het Verenigd Koninkrijk viel het aantal registraties 20,5 procent lager uit.

Vooral bij Land Rover zat het vorige maand tegen. Het merk verkocht in september 37.968 voertuigen, een daling van 18,8 procent. Jaguar noteerde een verbetering van 4,4 procent naar 19.146 stuks. In de Verenigde Staten waren de rollen vorige maand omgedraaid. Daar beleefde Land Rover zijn beste september ooit, terwijl de verkoop van Jaguar met 6,9 procent naar beneden ging.

Jaguar Land Rover meldt verder dat de goede prestaties van de I-Pace, E-Pace en Velar grotendeels teniet werden gedaan door de Range Rover Evoque en de Land Rover Discovery Sport. Van die laatste is een facelift op komst, de opvolger van de Evoque verwachten we nog dit jaar te zien.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.