Veloster-neus voor Hyundai Genesis

Hyundai Genesis coupé
"Het moest maar eens afgelopen zijn met dat brave imago," dacht Hyundai. En ze brachten ook in Europa de Genesis coupé op de markt. En met zijn nieuwe Veloster-neus ziet hij er nog agressiever uit.

De Hyundai Genesis coupé kennen we als een fijne beul met het karakter van een voorhamer. Voor de toekomst doet Hyundai er nog een schepje bovenop. De Genesis werd onlangs nog door onze spionagefotograaf gespot, maar nu doen al de foto's van de gefacelifte versie de ronde op internet.

Deze kiekjes komen uit Amerika en tonen de sportauto in zijn nieuwe gedaante. In Europa kennen we de Genesis misschien nog maar net, maar in andere landen rijdt het model al rond sinds 2008. Vandaar dat het tijd is voor een facelift.

Naast de Veloster-neus zien we onder meer LED-verlichting aan de achterzijde en ook bij de koplampen zit zonder twijfel zo'n modieuze lichtslang. Bij het motorenaanbod keert de 2,0-liter viercilinder turbo terug met zijn vermogen van 214 pk. De 3,8-liter V6 wordt echter doorgefokt van de huidige 303 tot 350 pk en krijgt een achttraps automaat. Die techniek heeft namelijk ook onlangs zijn intrede gedaan in de Genesis sedan. Dat model kennen we hier niet, maar probeert het aan de overkant van de Grote Plas de modellen van bijvoorbeeld Lexus en Infiniti moeilijk te maken.

We verwachten de gewijzigde Genesis coupé voor het eerst op de autoshow in Los Angeles, die in november wordt gehouden. Daarna maakt Hyundai geen haast om de auto naar Europa te krijgen – hij is hier nog maar net op de markt en een verkooptopper is het natuurlijk niet. Rond de zomer van 2012, zal –ie aan de prijslijst worden toegevoegd.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.