VDL gaat auto's ombouwen tot politiewagens

1.250 keer B-klasse

Nieuw politievervoer Nederland
VDL heeft een omvangrijke opdracht van Mercedes-Benz binnengesleept. De Eindhovense onderneming gaat helpen bij het ombouwen van zeker 1.250 voertuigen tot surveillanceauto's. De politie stuurt de auto's vanaf volgend jaar de weg op, ter vervanging van de huidige Volkswagens Touran.

De voertuigen krijgen onder meer licht- en geluidsinstallaties, bestickering en communicatie- en navigatieapparatuur. In eerste instantie gaat het om 875 voertuigen. Voor de resterende 375 auto's die elders onder handen worden genomen, levert VDL meerdere onderdelen. Het aantal auto's dat wordt omgebouwd, kan nog verder oplopen. De maximale looptijd van het contract is zeven jaar.

De VDL Groep houdt zich al decennia bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten voor en de ombouw van autobussen en personenauto's. Het is niet voor het eerst dat VDL met wagens van de politie aan de slag gaat. Zo werkt het bedrijf momenteel aan de ombouw van de eerste van in totaal 256 ME-bussen.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.