Toyota volgt aanpak Tesla met autonoom rijden

Op basis van camera's

Toyota Supra autonome drift

Toyota werkt via zijn dochteronderneming Woven Planet aan het autonoom rijden via camera's. Dat zegt Woven Planet tegen persbureau Reuters. Hiermee wil de autofabrikant de technologie achter zelfrijdende auto's goedkoper maken. Toyota is niet het eerste merk dat op deze manier aan de slag gaat met autonoom rijden.

Woven Planet is voor Toyota wat Cruise is voor General Motors: een dochteronderneming met start-up achtige trekjes die zich bezig houdt met de ontwikkeling van allerlei nieuwe technologieën, waaronder dus autonoom rijden. Op dat vlak is Woven Planet nu bezig met het implementeren van een camerasysteem dat data over verschillende verkeerssituaties en wegen verzamelt. Autonome auto's hebben die data nodig om te kunnen navigeren. De camera's zijn volgens Woven Planet zo'n 90 procent goedkoper dan de sensoren die het voorheen gebruikte, waardoor het mogelijk is om sneller op te schalen en meer auto's van de technologie te voorzien.

Daarmee volgt Toyota de aanpak van Tesla, dat de ontwikkeling van het autonoom rijden ook op die manier aanpakt. 'Full Self Driving' zit bij Tesla echter nog in de bètaversie, ondanks herhaaldelijke beloftes van topman Elon Musk dat de technologie beschikbaar komt voor reguliere consumenten.

Bij Woven Planet, en dus Toyota, gaat het nog wel even duren voordat het autonoom rijden via camera's mogelijk is. Volgens Michael Benisch, vice president of Engineering, gebruikt Toyota de komende jaren nog steeds lidar- en radarsensoren voor zijn autonome voertuigen. "De vraag is hoe lang het gaat duren om op het gewenste veiligheids- en betrouwbaarheidsniveau te komen. Ik denk niet dat we dat nu al weten", aldus de ingenieur.

De auto op de foto is een autonome Toyota Supra die op eigen houtje kan driften.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (23)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.