Video: Toyota Supra drift autonoom

Lol met een doel

Toyota Supra autonome drift

Veel autoliefhebbers vrezen de dag waarop de auto volledig autonoom is, want dan zal van iets als rijplezier officieel geen sprake meer zijn. Toyota Research Institute (TRI) in Californiië denkt daar kennelijk anders over, want zij laten een autonome Supra rondjes driften.

Bovenstaande is natuurlijk twijfelachtig, want het is uiteindelijk vooral de Supra zelf die lol beleeft aan de driftsessie. De inzittende is slechts een passagier, die maar beter niet gevoelig kan zijn voor wagenziekte. Alles gaat in de Supra automatisch, van besturing, gasgeven en remmen tot de bediening van de sequentiële raceversnellingsbak.

Toyota zou Toyota niet zijn als het niet een praktisch doel aan dit geintje zou hangen, en dus wordt het zaakje verkocht met de tekst “kunnen we ongelukken voorkomen, zelfs onder de meest extreme omstandigheden?” Dat was niet het eerste waaraan wij dachten toen we een heftig bestickerde en bespoilerde Supra in een wolk van rook over het circuit zagen schuiven, maar voor de ontwikkelaars valt er ongetwijfeld wat lering uit te trekken. Het is tenslotte waar dat auto-ongelukken vaak gebeuren onder griploze omstandigheden. Ook dan moet een autonome auto weten wat er moet gebeuren met stuur en gas, alleen rijdt niet iedereen in een achterwielaangedreven super-Supra.

a href=

Bovenal levert het kunststukje van het TRI gelukkig vermakelijke beelden op. Die beelden zie je hier:

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum