Toyota Prius Plug-in Hybrid - Eerste kennismaking

69 kilometer ver op een acculading

153 reacties

Video

De Toyota Prius is deze maand 25 jaar oud. In deze video stellen we de vijfde generatie Prius aan je voor. De Prius Plug-in Hybrid komt in het tweede kwartaal van 2023 naar Europa. In deze video laten we je de auto vanbuiten en vanbinnen zien. Er zijn meer details vrijgegeven en we kijken hoe ruim hij vanbinnen is. De nieuwe Prius is namelijk korter en lager dan de vorige generatie, maar heeft wel een langere wielbasis.

De nieuwe Prius lijkt er in veel opzichten op vooruit te gaan. De auto wint met zijn nieuwe uiterlijk duidelijk aan aantrekkelijkheid. Ook de cijfers mogen er zijn. Het systeemvermogen van de nieuwe Prius is maar liefst 223 pk. De plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een 152 pk sterke 2.0-viercilinder-benzinemotor en een 160 pk sterke elektromotor.

Ten opzichte van de vorige Prius Plug-in Hybrid komt de nieuwe Prius veel verder op  een acculading. Het 13,6 kWh grote batterijpakket dat je met de stekker kunt opladen, moet een actieradius van 69 kilometer mogelijk maken.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (153) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.