Toyota Mirai als nieuwe pausmobiel

Pauselijk vervoer op waterstof

Toyota Mirai pausmobiel
Toyota Mirai pausmobielToyota Mirai pausmobielToyota Mirai pausmobielToyota Mirai pausmobielToyota Mirai pausmobielToyota Mirai pausmobiel

Paus Fransiscus mag een nieuwe voertuig aan zijn automobiele vloot toevoegen. Toyota heeft de Mirai tot pausmobiel omgebouwd.

Paus Fransiscus heeft in Vaticaanstad van het Catholic Bishops' Conference of Japan (CBCJ) een nieuwe pausmobiel overhandigd gekregen. Het gaat om een op bijzondere wijze verbouwde Toyota Mirai, die alleen nog recht van voren en recht van achteren bekeken als 'waterstofauto' van Toyota te herkennen is.

Splinternieuw is de bijzondere Toyota Mirai overigens niet. Vorig jaar schonken de Japanners twee van deze bijzondere Mirais aan het CBCJ, waarvan er nu één exemplaar aan Paus Fransiscus zelf is geschonken. De vertimmerde Mirai is 5,1 meter lang en het dak van de stellage bevindt zich maar liefst 2,7 meter boven het asfalt. Ook nu is op het kenteken de afkorting SCV te lezen. Dat staat voor ' Status Civitatis Vaticanae'.

Kerkvorst Fransiscus heeft een voorkeur voor relatief ingetogen vervoer. Zo reed Franciscus in het Vaticaan zelf onder meer rond in een Renault 4. Ook heeft de Paus een Fiat 500L als vervoer gehad tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten en is de kerkvoogd zelfs in een aangepaste Dacia Duster te zien geweest. Eerder wees paus Fransiscus een door Lamborghini als geschenk aangeboden Aventador af.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.