Dacia Duster voor paus Franciscus

Bescheiden

Dacia Paus 2020
Dacia Paus 2020Dacia Paus 2020Paus krijgt Renault 4Paus krijgt Renault 4Paus krijgt Renault 4KangooPaus

Paus Franciscus rijdt Dacia. Groupe Renault heeft namelijk een uiteraard grondig aangepaste Duster gedoneerd aan de kerkvorst.

Gisteren overhandigde Christophe Dridi, sinds begin dit jaar CEO van Dacia, een 'pausmobiel' van het merk aan niemand minder dan paus Franciscus. De witte Duster waarin de kerkvorst zich zal laten vervoeren, heeft een beige interieur en is dankzij zowel de afdeling van Dacia die prototypen bouwt als door touringcarbouwer Romturingia tot stand gekomen. Dat laatste bedrijf kennen we onder meer van de opvallende pick-ups die het op basis van de Duster bouwt.

De Duster heeft een groot zonnedak met een uitneembaar glazen paneel, zodat de paus rechtop kan staan om naar zijn volgelingen te zwaaien. Het onderstel is met 3 centimeter verlaagd voor een betere in- en uitstap. Kort geleden werd een op een oude pick-up van Nissan gebaseerde pausmobiel gepresenteerd. Voor verschillende bezoeken van de paus zijn door de jaren heen diverse voor de paus aangepaste auto's gepresenteerd. Paus Franciscus heeft een sympathieke voorkeur voor ingetogen auto's. Franciscus reed onder meer zelf in het Vaticaan rond in een Renault 4. Ook heeft de kerkvorst een 500L als vervoer gehad tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten.

PRIVATE LEASE Dacia Duster

DirectLease
Dacia Duster TCe 130 Expression (5D/6H)
€ 439
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.