Toyota investeert fors in Britse fabriek

'Britse markt blijft belangrijk, ondanks brexit'

Toyota Burnaston Engeland
Toyota steekt de komende jaren 240 miljoen pond (275 miljoen euro) in de verbetering en uitbreiding van zijn fabriek in het Engelse Burnaston.

Dat heeft de Europese tak van de Japanse autofabrikant donderdag bekendgemaakt.

De investeringen moeten het mogelijk maken nieuwe modellen in de fabriek te produceren. Daarmee kan de Britse markt beter en efficienter worden bediend, aldus de onderneming. De Britse overheid betaalt mee door ruim 21 miljoen pond beschikbaar te stellen voor training, onderzoek en aanpassingen om de fabriek milieuvriendelijker te maken.

Ook na het voorgenomen vertrek van Groot-Brittannië uit de EU blijft het land volgens directeur Johan van Zyl van Toyota Europe een belangrijke markt voor het merk. Wel is het volgens de Zuid-Afrikaan van levensbelang dat er ook na de brexit sprake blijft van vrije handel, zonder importtarieven of andere belemmeringen, tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.

Concurrent Ford investeert ook flink in een van zijn Europese productiefaciliteiten. Het Amerikaanse concern steekt 600 miljoen euro in zijn bestaande assemblagefabriek in de Duitse stad Saarlouis, die daarmee wordt voorbereid op de productie van de nieuwe Focus. Een deel van dat geld is bedoeld om de energievoorziening te verduurzamen, aldus Ford.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.