Topman Volkswagen: dicht bij deal met Ford

Samen autonoom

Ford Fiesta ST vs. Volkswagen Polo GTI

Volkswagen is dicht bij een deal met Ford voor samenwerking op het gebied van elektrische auto's en autonoom rijden. Dat zei topman Herbert Diess van VW op een bijeenkomst van topmanagers op het hoofdkantoor in Wolfsburg.

Gisteren meldden we al dat Ford partners zoekt voor een nieuw ontwikkelingscentrum in Tel Aviv. Nu lijkt het erop dat VW zijn concurrent naar rechts heeft geswipet. Volgens topman Herbert Diess zijn er voorspoedige gesprekken gaande en kan binnenkort een formele overeenkomst worden getekend. Vorig jaar kwam al naar buiten dat Ford en Volkswagen in overleg waren over samenwerking bij elektrisch en autonoom rijden. Door de krachten te bundelen kan flink worden bespaard op de hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling van deze technologieën.

Diess drong er verder bij de topmanagers op aan sneller werk te maken van het afslanken van Volkswagen, om zo de tegenwind waar het bedrijf mee kampt, beter het hoofd te kunnen bieden. Zo gaat Volkswagen de komende jaren duizenden banen schrappen om kosten te besparen en wordt er meer digitaal gewerkt.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.