Banenverlies Volkswagen kleiner dan gedacht

Meevaller voor 3.000 werknemers

Volkswagen fabriek productie Emden Passat

"De techniek van tegenwoordig" staat niet stil, zo beseffen ze bij Volkswagen. Hierdoor werd eerder bekend gemaakt dat flink wat werknemers hun baan in de nabije toekomst gaan verliezen. Een nieuw bericht moet een fikse opluchting voor 3.000 werknemers zijn.

Volkswagen gaat de komende vijf jaar namelijk, vooral als gevolg van automatisering, tot 4.000 kantoorbanen schrappen bij zijn gelijknamige hoofdmerk. Daarmee komt het banenverlies lager uit dan eerder gedacht, want in maart repte het Duitse autoconcern nog over 7.000 banen die zouden komen te vervallen.

Het banenverlies verloopt zonder gedwongen ontslagen, via vervroegd pensioen en door het niet invullen van openstaande vacatures. Tegenover het verlies van arbeidsplaatsen op onder meer administratief niveau is Volkswagen van plan minstens 2.000 IT-posities in te vullen in de komende vier jaar. Het bedrijf is bezig kosten te verlagen met het oog op de overstap naar elektrische auto's en de hoge investeringen die daarmee samenhangen.

''We maken het bedrijf op een duurzame manier gereed voor het digitale tijdperk'', aldus topbestuurder Ralf Brandstätter van Volkswagen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.