Tommi Mäkinen jast Impreza supersnel over Ring

Subaru WRX STI Sedan op Nordschleife
Subaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op NordschleifeSubaru WRX STI Sedan op Nordschleife
De Subaru Impreza WRX STI maar een schim van de auto van weleer? Niks ervan! Tommi Mäkinen heeft bewezen dat de Subaru nog steeds een auto is die grote namen in het stof laat bijten.
Hij deed dat op de Nordschleife met een Subaru WRX STi Sedan. Mäkinen zette met de ruim 300 pk sterke Impreza een rondetijd van 7:55 minuten neer op de Nordschleife. Dat is een zeer indrukwekkende tijd, want daarmee laat deze Japanse sedan kanonnen als de Mercedes CLK DTM AMG (582 pk), Cadillac CTS-V (562 pk), Ferrari 360 Challenge Stradale (425 pk) en de Audi R8 4.2 FSI (420 pk) achter zich. 
De tot nu toe snelste auto uit het C-segment was de Renault Mégane R26.R, die een dikke 8:16 minuten nodig had voor een rondje 'Groene Hel'. Mäkinen: "De Impreza was uitstekend te controleren. Zelfs in de lastige bochten had de Subaru een precies en voorspelbaar weggedrag. Zodoende geeft de Impreza WRX STI de bestuurder zelfvertrouwen."
De nieuwe WRX STI Sedan is tegelijkertijd met modeljaar 2011 geïntroduceerd. De vierdeurs Impreza is niet voor de Nederlandse markt bestemd. Maar wees gerust: Subaru belooft dat de diverse performance upgrades van deze WRX STI Sedan ook hun weg naar de hatchback vinden.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (127) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.