Thunderbird weer 'in de kluis'

Thunderbird weer 'in de kluis'
Eind juli eindigt de productie van de Ford Thunderbird. De auto krijgt geen opvolger. "We leggen de naam weer in de kluis van de toekomstige producten," aldus Ford.

Eind juli eindigt de productie van de Ford Thunderbird. De auto krijgt geen opvolger. "We leggen de naam weer in de kluis van de toekomstige producten," aldus Ford.

In 2002 blies Ford met het huidige model de naam Thunderbird nieuw leven in. Eind juli is het met de retro-sportauto gedaan. Tot op heden zijn in de VS 55.000 exemplaren verkocht. "We hebben beloofd dat we een beperkt aantal Thunderbirds zouden bouwen. Die belofte komen we na. De auto is een perfecte imagebuilder geweest. Nu hebben we de Mustang die deze rol kan overnemen," aldus Ford-directeur Steve Lyons. Toch had Ford verwacht meer auto's te kunnen verkopen. In 2002, het eerste volledige jaar dat de T-Bird werd verkocht, zijn nog 19.000 exemplaren verkocht, in 2003 waren dat er 12.000 en dit jaar hebben tot en met februari 1.500 stuks een eigenaar gevonden.
De eerste T-bird rolde op 22 oktober 1954 van de band. Nu verdwijnt de typenaam weer in de kluis. "We zullen hem regelmatig afstoffen om hem levend te houden; in de toekomst zullen we hem weer gebruiken."

Het stoppen van de prodcutie van de Thunderbird in de Wixom Assembly Plant kost volgens de Amerikaanse krant Detroit News 200 mensen tijdelijk hun baan; sommigen van hen kunnen in andere vestigingen van Ford aan de slag. Volgens Detroit News gaat het niet goed in de fabriek in Wixom. Naast de Thunderbird worden er ook de Lincoln Town Car en de LS gebouwd; van biede modellen daalt de verkoop. Ook wordt in Wixom de Ford GT afgemonteerd, maar daar kan de schoorsteen evenmin van roken.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.