Testwerk Chevrolet Camaro ZL1 begonnen

Amerikaanse spierbundel verder opgepompt

Chevrolet Camaro ZL1 spyshots
Chevrolet Camaro ZL1 spyshotsChevrolet Camaro ZL1 spyshotsChevrolet Camaro ZL1 spyshotsChevrolet Camaro ZL1 spyshotsChevrolet Camaro ZL1 spyshotsChevrolet Camaro ZL1 spyshotsChevrolet Camaro ZL1 spyshotsChevrolet Camaro ZL1 spyshots
In mei trok Chevrolet het doek van de zesde generatie van de Camaro. Nu is het wachten op de extra gespierde ZL1, een krachtpatser die we vandaag al ingepakt en wel een uitstapje zien maken.

Gisteren kregen we van Chevrolet dan eindelijk de prestaties van de nieuwe Camaro op een dienblaadje gepresenteerd. We konden melden dat de 270 pk sterke viercilinder de Camaro in 5,2 tellen naar de 96 km/h (60 mph) jaagt. Uiteraard staan er ook een V6 en V8 op de bestellijst, waarvan die laatste - met z'n 440 pk en 610 Nm koppel - goed is voor een sprintje naar de 96 km/h in 4 seconden.

Volgens goede traditie heeft Chevrolet ook weer een ZL1 op de planning staan. Onze spionagefotograaf is een ingepakt exemplaar tegen het lijf gelopen dat net even spannender overkomt dan de reguliere versies. De achterspoiler en gewijzigde stortkokers aan de achterzijde vallen in ieder geval behoorlijk op.

We gaan er vanuit dat de ZL1 over dezelfde 6,2-liter metende V8 beschikt als de SS, al schroeft Chevrolet er ditmaal een supercharger op. Z'n voorganger was al goed voor liefst 580 pk. In grote broer Corvette - als Z06 - is het blok goed voor 650 pk. In de Camaro zal hij in ieder geval boven de 600 paarden uitkomen. Een introductie verwachten we in januari tijdens de NAIAS van Detroit.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.