Tesla verlaagt prijzen Model S

Tesla verlaagt prijzen Model S
De Model S heeft dit jaar geen gebrek aan kopers in ons land, maar toch vindt Tesla het tijd om de prijzen wat te verlagen.

De prijsverlaging zorgt ervoor dat de elektrische pionier nu voor minder dan 70.000 euro de jouwe kan zijn: voor 69.000 euro staat de 'eenvoudigste' 60 KWh-versie voor de deur. Voorheen was dat 72.600 euro, het verschil van 3.600 betekent een prijsverlaging van bijna vijf procent.

Soortgelijke percentages gelden voor de duurdere 85 KWh en 85 KWh-Performance-uitvoeringen, die nu voor respectievelijk 79.000 en 92.400 euro in de prijslijst staan. De gunstiger voorwaarden komen als geroepen: het bijtellingspercentage van de Model S gaat per 1 januari hoogstwaarschijnlijk van 0 naar 4 procent. Bovendien zal de investeringsaftrek grotendeels verdwijnen, waardoor de aanschaf van een Model S een stuk minder aantrekkelijk wordt voor onderdnemers. Volgens Tesla heefft dit er echter allemaal niets mee te maken: de prijswijzigingen zouden het resultaat zijn van een herberekening op basis van wisselkoersen.

Tegelijkertijd met de prijsverlaging voert Tesla ook wat wijzigingen door aan de grote elektrische vijfdeurs. Om te beginnen worden er wat optiepakketten ontmanteld, zodat de extraatjes in plaats van gebundeld nu los aangeschaft kunnen worden. Bovendien zijn er een nieuwe 19-inch wielen aan het gamma toegevoegd en is er een 'techpakket', bestaande uit mistlampen en elektrisch inklapbare buitenspiegels. De remklauwen kunnen optioneel in het rood worden uitgevoerd, terwijl de middenconsole kan worden aangekleed met 'jachtvloer'-hout.

Ten slotte is er nu ook een Chademo-adapter beschikbaar voor de Model S, die het opladen bij de gelijknamige snelladers – onder meer geïnstalleerd door Nissan - mogelijk maakt. De laders voegen volgens Tesla ieder uur 240 km aan de actieradius toe.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.