Tesla Model Y komt in maart

Musk geeft informatie op Twitter

Tesla Model Y

Elon Musk is nog altijd niet van Twitter weg te slaan. Ditmaal plaatst de Tesla-CEO interessante berichten over de op stapel staande Model Y.

Momenteel werkt Tesla zich een slag in de rondte om de wereld van Models 3 te voorzien. Daarmee bestaat het leveringsgamma nu uit de Model S, de Model X en de Model 3. Daar komen in de toekomst nog een nieuwe Roadster en een pick-up bij en daarnaast heeft Tesla een elektrische truck in het vat zitten. Een belangrijker productiemodel is misschien wel de eerder al aangekondigde Model Y, een auto waar we nu meer van weten.

De Model Y wordt in theorie de SUV-broer van de Model 3. Musk bericht dat de Model Y zo'n tien procent groter zal zijn dan een Model 3. Dat betekent volgens de CEO ook dat de prijs zo'n tien procent hoger ligt. Ook geeft Elon Musk, logischerwijs, aan dat de actieradius van de Model Y zo'n tien procent lager ligt dan die van de Model 3 met hetzelfde accupakket. Ook niet geheel oninteressant: volgens Elon Musk wordt de Model Y op 14 maart al gepresenteerd.

 

 

 

Model Y unveil event on March 14 at LA Design Studio

— Elon Musk (@elonmusk) 3 maart 2019

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (124) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.