Tanktransacties in de lift, maar nog lang niet oude niveau

32 procent lager dan voor corona

Frans tankstation diesel

Het aantal tanktransacties bij benzinepompen laat een lichte stijging zien. Hieruit blijkt dat mensen weliswaar vaker naar kantoor of een werkplek gaan, maar dat dit aantal nog altijd fors achterblijft bij het aantal van voor de coronacrisis.

Op de weg constateert de Belangenvereniging Tankstations (BETA) dat het aantal tankbeurten vooral de afgelopen twee weken weer toeneemt. De sector draaide op het hoogtepunt van de coronacrisis gemiddeld 40 procent minder omzet, waarbij de locaties langs de snelweg het hardst werden geraakt. In mei lag de omzet uit pomptransacties echter nog altijd 32 procent lager dan voor de coronacrisis.

Ook MultiTankcard, dat vooral tankpassen aan leasemaatschappijen en zzp'ers levert, ziet een toename van het aantal tanktransacties. De stijging sinds het dieptepunt in week 13 is echter alles behalve een herstel te noemen.

Sinds week 13 nam het aantal tankbeurten met 49 procent toe, zo blijkt uit gegevens MultiTankcard en databureau actuals.io. Daar staat tegenover dat het aantal tankbeurten vorige week nog altijd ruim 31 procent lager lag ten opzichte van halverwege februari, toen er het meeste getankt werd.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.