Speciale borden bij tankstations met alternatieve brandstoffen

Extra duidelijkheid

EV laadpaal Fastned snellader

Wie nu op pad is met een EV of een waterstofauto moet op basis van geheugen of met apps kijken waar er geladen of waterstof getankt kan worden. Nieuwe borden langs hoofdwegen moeten ervoor gaan zorgen dat je voortaan voor een tankstation in één oogopslag kunt zien of je daar ook voor deze zaken terecht kunt.

Momenteel laten borden langs hoofdwegen enkel zien dat je een tankstation nadert, met soms nog de extra informatie dat er lpg getankt kan worden. Veel meer informatie over de tankmogelijkheden is er niet, terwijl er in steeds meer gevallen ook EV's bijgeladen kunnen worden en soms ook waterstof kan worden getankt. Daarom wordt er binnen de EU inmiddels al op sommige plekken gebruikgemaakt van nieuwe borden. Daarop staat behalve een zwart tank-pictogram ook een blauw exemplaar, waarmee wordt aangeduid dat er alternatieve 'brandstoffen' zijn. In Duitsland en België staan dit soort borden al.

In Nederland wil men een uitgebreidere variant hiervan gaan gebruiken. De borden in Duitsland en België (met enkel een zwart en een blauw tankpictogram) zouden niet duidelijk genoeg zijn. CROW heeft zich beraad over de verdere verduidelijking, zo meldt TankPro. Daaruit is een drietal varianten naar voren gekomen (zie hieronder). Op het eerste bord is te zien dat er waterstof wordt geleverd, het tweede bord geeft aan dat er geladen kan worden, het derde bord toont dat beide zaken mogelijk zijn. Minister van Nieuwenhuizen (I&W) heeft de komst van deze borden inmiddels bevestigd en de borden worden nu zo snel mogelijk geplaatst.borden tankstation laadpaal waterstof

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.