Tanken in Duitsland loont niet meer

Accijnsverlaging geschrapt

Tanken Duitsland

Duitsland heeft donderdag zijn accijnsverlaging op brandstof teruggedraaid. Je bent daarom nu gemiddeld genomen goedkoper uit in Nederland dan in Duitsland als je benzine gaat tanken. Voor diesel geldt dat al langer.

De tijdelijke accijnskorting op benzine en diesel is met ingang van 1 september gestopt in Duitsland. Door de maatregel, die in juni van kracht werd, daalde diesel 17 cent in prijs en benzine 35 cent, maar dat is nu dus verleden tijd. Het maakte tanken in Duitsland een tijd nog aantrekkelijker voor Nederlanders, die van oudsher toch al vaak de tank volgooien over de grens, maar de korting is vandaag verdwenen.

Een liter benzine (E10) kost in Duitsland nu al snel zo'n €2,10, maar is niet zelden nog duurder. De gemiddelde adviesprijs in Nederland is volgens UnitedConsumers vrijdag met €2,16 nog wel wat hoger, maar in de praktijk ben je momenteel in Nederland op veel plekken minder dan €2 per liter kwijt. Het verschil in dieselprijs tussen Nederland en Duitsland is al helemaal aanzienlijk. In Duitsland kost een liter diesel nu al gauw €2,20, in Nederland staat de GLA-prijs op €2,189 maar ben je op veel plekken rond de €2 per liter kwijt. Zelfs voor het schrappen van de accijnsverlaging kwamen er daarom al Duitsers naar Nederland om diesel te tanken. Dat zal nu waarschijnlijk alleen nog maar meer gebeuren.

In Nederland is de accijns op brandstof in april al omlaaggegaan. Deze maatregel zou aanvankelijk tot het einde van dit jaar duren, maar woensdag werd duidelijk dat het kabinet plannen heeft om die te verlengen. In Frankrijk is de accijnskorting donderdag overigens juist wat groter geworden. Tot vandaag betaalden de Fransen 18 cent per liter minder. Dat is nu opgetrokken naar 30 cent. Ook deze maatregel is ingevoerd om brandstof enigszins betaalbaar te houden.

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.