Suzuki SX4 krijgt broertje in 2015

Suzuki SX4
Suzuki heeft de smaak te pakken na de introductie van de nieuwe SX4. Het Japanse merk broedt namelijk op een compactere broer van die middelgrote crossover. De B-segmenter, die het zal gaan opnemen tegen auto's als de Peugeot 2008 en de Renault Captur, verschijnt in 2015 op de markt.

Suzuki komt de komende jaren met een waar modellenoffensief. Vanaf nu zal er - voorlopig - elk jaar een nieuw model van het Japanse merk verschijnen. De zojuist gelanceerde SX4, die een stuk groter is dan zijn voorganger en voortaan in het C-segment actief is, vormt de eerste uit het rijtje. Zoals we gisteren al vaststelden gaat die auto de strijd aan met de Mitsubishi ASX en de Nissan Qashqai, waarmee het meer een familieauto vormt dan de eerste SX4. Om het gat op te vullen dat ontstaat door het wegvallen van die compactere crossover, is Suzuki inmiddels al druk bezig om een nieuwe semi-SUV in het B-segment te ontwikkelen. Die auto krijgt ongeveer het formaat van de Peugeot 2008 en zit dus net een treetje lager op de ladder dan de nieuwe SX4. Suzuki ontwikkelt de auto in eigen huis, en gaat dus niet opnieuw een samenwerkingsverband aan met een andere fabrikant, zoals dat wel gebeurde met de Fiat Sedici. Suzuki verwacht dat de kleinere crossover in 2015 te koop komt voor het Nederlandse publiek.

Eerst de Alto

Voordat het zover is, mag eerst echter nog een nieuwe Alto in de spotlights treden. Het huidige model begint het al wat lastig te krijgen tegen moderner aandoende auto's als de Kia Picanto en Skoda Citigo, maar in 2014 staat dus al een compleet verse opvolger klaar. De nieuwe Alto wordt opnieuw in India gebouwd, al wist de Japanse woordvoerder van het merk nog niet te melden of de nieuwe Alto opnieuw een zusje uit de Nissan-stallen krijgt. Nu is dat wel het geval, want Nissan voert onder de Micra natuurlijk nog de Pixo, die technisch identiek is aan de Alto. Meer details over de aanstaande A-segmenter is er op het moment nog niet, maar dat volgt ongetwijfeld snel.

Overigens laat Suzuki ons nog niet heel veel verder vooruit kijken dan 2015, want het is nog even gissen naar het model dat we kunnen verwelkomen in 2016 en de jaren daarna. Al is het logisch, zo stelt de vertegenwoordiger, dat in 2016 een opvolger voor de huidige Swift in de pijplijn zit. Die heeft er tegen die tijd immers ook al weer zes jaar opzitten. "Sowieso willen we het gamma natuurlijk in de breedte uitbouwen, dus we denken daarnaast ook aan andere modelvarianten in het C-segment, als versterking van de nieuwe SX4." Wordt vervolgd!

PRIVATE LEASE Suzuki S-Cross

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.