Subsidie elektrische bedrijfsauto kleine ondernemer omhoog

Een extraatje

Citroen e-Berlingo Van

Een kleine ondernemer die een elektrische bestelauto wil aanschaffen, kan komend jaar meer subsidie krijgen dan tot op heden het geval leek. Dat heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt.

Wie financieel gesteund wil worden bij de koop van een nieuwe elektrische bestelauto, komt bij een nieuwprijs vanaf €20.000 in aanmerking voor 10 procent subsidie van de aanschafprijs, tot een maximum van €5.000 per voertuig. Zo is dat nu vastgelegd in de zogenoemde Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Een motie van VVD-kamerlid Erik Ziengs riep op tot mogelijke verruiming hiervan voor kleine ondernemers. Daaraan geeft demissionair Staatssecretaris Steven van Weyenberg (I&W) gehoor.

Concreet betekent het dat het percentage subsidie over de aanschafprijs van 10 naar 12 procent gaat. Van Weyenberg verklaart in een schrijven: "Door maximaal gebruik te maken van de Europese staatssteunkaders kan voor deze groep ondernemers het subsidiepercentage worden verhoogd van 10 procent naar 12 procent." Van Weyenberg illustreert welk voordeel dat in de praktijk oplevert: "Dat betekent dat bij de aanschaf van een elektrische bestelauto van €40.000 exclusief btw, een klein bedrijf €800 extra ontvangt. Bij de vormgeving van deze maatregel is ook overlegd met MKB Nederland."

Hier lees je meer over de aanschafsubsidie voor elektrische auto's in 2022.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.