Subaru met nieuwe Levorg naar Tokio

Stationwagon krijgt tweede generatie

Suabru Levorg teaser

Subaru neemt een volledig nieuwe Levorg mee naar de Tokio Motor Show die op 24 oktober zijn poorten opent.

Subaru levert de Levorg in Nederland niet meer, maar dat betekent niet dat de rest van de wereld het ook zonder die stationwagen van het merk moeten stellen. Subaru laat middels een teaserafbeelding namelijk weten dat het een volledige nieuwe Levorg meebrengt naar de Tokio Motor Show.

Wat we op deze teaserafbeelding zien, toont vooral dat de nieuwe Levorg trouw blijft aan het concept van de nu nog actuele versie. De Levorg - de modelnaam staat voor LEgacy, reVOlution, touRinG - werd in 2013 gepresenteerd en fungeerde bij ons min of meer als opvolger van de grotere Legacy Stationwagon. De andere wagon van Subaru in Nederland, de Legacy Outback, werd vanaf dat moment aangeduid als Outback.

Onderhuids deelt de uitgaande Levorg zijn basis met de vorige generatie van de Impreza. Daarvan is inmiddels een nieuwe generatie verschenen; de auto maakte daarbij de overstap naar het modulaire Subaru Global Platform. Reken er maar op dat de nieuwe Levorg, net als alle recente Subaru's, van diezelfde basis gebruikmaakt. Verder neemt Subaru overigens nog een laatste editie van de WRX mee naar Tokio. Aan een opvolger wordt gewerkt.

Levorg in Nederland

In Nederland zijn sinds 2015 in totaal een kleine 115 Levorgs verkocht. In 2015 vonden 42 exemplaren een eigenaar en het jaar erop beleefde de stationwagon zijn topjaar. Toen vonden 51 stuks een eigenaar. In 2017 zakten de verkopen terug naar 15 stuks, maar vorig jaar werd met 6 verkochte Levorgs een dieptepunt bereikt. Zoals gezegd zijn er nog enkele exemplaren uit voorraad leverbaar. De vanafprijs van de altijd vierwielaangedreven Levorg ligt op € 41.795. Die prijs geldt voor de 1.6T GT Comfort. De rijker uitgeruste Levorg GT-S Premium wisselt vanaf € 47.295 van eigenaar. De Comfort staat standaard op 17-inch lichtmetaal en de standaarduitrusting omvat onder meer zaken als adaptieve cruisecontrol, een grootlichtassistent, Keyless Acces, led-koplampen en het uitgebreide EyeSight-pakket.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.