Subaru toont nieuwe Levorg

Nieuw, maar niet voor ons

Subaru Levorg
Subaru LevorgSubaru LevorgSubaru LevorgSubaru LevorgSubaru LevorgSubaru LevorgSubaru Levorg

Subaru presenteert in Tokio een nieuwe, tweede generatie van de Levorg. Naar Nederland komt de stationwagon waarschijnlijk niet.

In Nederland levert Subaru de huidige Levorg al enige tijd niet meer. De in 2015 op de markt gebrachte stationwagon liep hier verkooptechnisch niet al te best en dat deed de importeur besluiten de stekker uit de levering te trekken. In onder andere Japan is de Levorg nog wél in leven en daar wordt de auto dan ook aan een tweede generatie geholpen.

De kersverse Subaru staat zoals verwacht mocht worden op het modulaire Subaru Global Platform. Hoe het interieur van de Levorg, wiens modelnaam staat voor LEgacy, reVOlution, touRinG, precies is vormgegeven, is nog even een mysterie. Subaru laat daar vooralsnog geen beeldmateriaal van zien. De Japanners maken melding van een nieuwe 1.8 boxermotor als krachtcentrale, maar geeft daar geen specificaties van vrij.

Levorg in Nederland

In Nederland zijn sinds 2015 in totaal 114 Levorgs verkocht. In 2015 vonden 42 exemplaren een eigenaar en het jaar erop beleefde de stationwagon zijn topjaar. Toen werden 51 stuks gekentekend. In 2017 zakten de verkopen terug naar 15 stuks en vorig jaar werd met 6 verkochte Levorgs een dieptepunt bereikt. De Levorg fungeerde in Europa min of meer als opvolger van de grotere Legacy Stationwagon. De andere wagon van Subaru in Nederland, de Legacy Outback, werd vanaf dat moment aangeduid als Outback.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.