Subaru Crosstrek Hybrid gepresenteerd

Subaru's eerste plug-in

Subaru Crosstrek Hybrid
Subaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek HybridSubaru Crosstrek Hybrid

Subaru heeft in de Verenigde Staten het doek getrokken van de Crosstrek Hybrid. Daarmee komt het internationale Crosstrek/XV-gamma uit twee hybriden te bestaan.

In september presenteerde Subaru in het thuisland de XV e-Boxer Hybrid, een 'reguliere' hybride versie van de XV. De XV gaat in Noord-Amerika door het leven als Crosstrek en het is die markt die nu wordt bediend met de Crosstrek Hybrid. Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, is de Crosstrek Hybrid geen reguliere hybride zoals de Japanse XV e-Boxer Hybrid dat wel is. Nee, de Crosstrek Hybrid is een plug-in hybride en tevens Subaru's eerste hybride met een stekker.

De Crosstrek Hybrid heeft een 2,0-liter boxermotor in de neus, een benzinemotor die is gekoppeld aan twee elektromotoren. Schakelen gaat met een Lineartronic-automaat, een CVT-transmissie. Hoe groot het accupakket is, houdt Subaru nog even onder de pet. Wel zegt de fabrikant dat de auto 27 kilometer ver moet kunnen komen op één acculading. In elektromodus ligt de topsnelheid op ongeveer 105 km/h. Volgens de Amerikaanse meetcyclus moet het gemiddelde verbruik op 2,6 l/100 km liggen. In de Verenigde Staten gaat de Crosstrek Hybrid omgerekend zo'n € 30.500 kosten. Net als bij de reguliere hybride versie van de XV is ook van deze plug-in hybride niet zeker of hij naar Europa komt.

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.