Startech pakt Range Rover aan

Startech Range Rover Widebody
Startech Range Rover WidebodyStartech Range Rover WidebodyStartech Range Rover WidebodyStartech Range Rover WidebodyStartech Range Rover WidebodyStartech Range Rover WidebodyStartech Range Rover WidebodyStartech Range Rover Widebody
Voor diegene die de nieuwe Range Rover toch nog te smal vindt, is er nu het tuningpakket van Startech. Het Duitse bedrijf onthult deze week de Widebody Range Rover op de IAA in Frankfurt.

De speciale bodykit is breed, heel erg breed. Allereerst vallen de grote nieuwe luchtinlaten op, die in samenwerking met de nieuwe voorspoiler voor extra downforce zorgt. Startech schroeft er ook LED-dagrijverlichting en LED-mistlampen op.

De wielkasten zijn dermate verbreed dat de grote 23-inch Monostar S-wielen er goed in passen. Om de Engelsman er gestroomlijnder uit te laten zien loopt de verbreding door naar achteren. Aan de achterkant zien we een diffuser, waar vier grote uitlaatpijpen netjes in zijn weggewerkt.

De ophanging van de Startech Range Rover kun je verlagen met dertig millimeter, daarmee verbetert de wendbaarheid van de auto. Dit werkt overigens alleen op asfaltwegen.

Motorisch is de auto ook aanpasbaar. Standaard levert de 3,0-liter TDV6 dieselmotor met twee turbo's, 258 pk. Met een speciaal ontwikkelde chiptuning is de krachtbron te tunen naar 300 pk. Het maximumkoppel gaat van 600 Nm naar 685 Nm. Een sprint naar de 100 km/h duurt 7,3 seconden en de topsnelheid van de Startech Range Rover is 220 km/h. De tuning van de 4,4-liter V8 turbodiesel met 339 pk laat nog even op zich wachten, die is in de laatste fase van z'n ontwikkeling.

Het interieur is naar eigen wens te bestellen en wordt met de handgemaakt. De koper kan kiezen voor Alcantara en verschillende kleuren leer.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.