Stakingen GM gaan door tot cao is goedgekeurd

We staken nog even door

GM fabriek productie USA VS Amerika

Personeel van het Amerikaanse General Motors blijft voorlopig staken totdat de leden van vakbond United Auto Workers (UAW) hebben ingestemd met het voorlopige cao-akkoord.

Het onderhandelingsresultaat dat gisteren werd bereikt, zal vanaf morgen tot en met vrijdag aan de leden worden voorgelegd, meldt een woordvoerder van UAW.

De stakingen bij GM, de eerste in twaalf jaar bij het concern, duren al ruim een maand. Werknemers zijn onder meer ontevreden over hun loon. Ook zijn ze het niet eens met de tijdelijke status van medewerkers die soms al jaren achtereen voor GM werken. De bond beslist donderdag of de acties worden voortgezet.

De acties hebben GM volgens analisten al circa twee miljard dollar gekost. Beleggers konden het nieuws over een onderhandelingsresultaat wel waarderen. Het aandeel GM noteerde woensdag in het laatste uur van de sessie op Wall Street 1,4 procent hoger.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.