SsangYong XAV-Adventure in detail

Vooruitblik op nieuwe Korando

SsangYong XAV-Adventure
SsangYong XAV-Adventure SsangYong XAV-Adventure SsangYong XAV-Adventure SsangYong XAV-Adventure SsangYong XAV-Adventure SsangYong XAV-Adventure SsangYong XAV-Adventure
In april konden we al globaal kennismaken met de XAV-Adventure. We hebben nu meer details van het studiemodel van SsangYong.

SsangYong presenteerde begin april al de XAV-Adventure tijdens de Seoul Auto Show, maar destijds moesten we het doen met slechts een kleine portie summiere informatie. Vandaag hebben we meer informatie te pakken over het studiemodel dat vooruitblikt op de volgende generatie van de Korando.

De hoekige concept-car heeft een verpakking meegekregen die ons enigszins doet denken aan de robuust getekende FJ Cruiser van Toyota. Hij beschikt over een deels stoffen dak, dat uiteraard geopend kan worden. De SsangYong meet 4,19 meter in de lengte, is 1,88 meter breed en 1,65 meter hoog.

Interessanter is dat SsangYong al vrijgeeft dat de uiteindelijke productieversie zowel een 1.6 diesel- als benzinemotor mee zal krijgen, motoren die we al kennen van de nog kakelverse Tivoli. Beide blokken worden gekoppeld aan een elektrisch AWD-systeem, wat van de nieuwe Korando dus een hybride maakt.

Verder geven de Koreanen de XAV een systeem mee dat 3S-Cube is gedoopt. Sensoren en camera's houden de omgeving in de gaten en passen daar de elektrisch aanstuurbare luchtvering op aan.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.