SsangYong ontwaakt

SsangYong op de Bangkok Motor Show | Foto: ANP/EPA
Na een bijna-faillissement in 2009, is het Zuid-Koreaanse SsangYong langzaam aan het ontwaken. Er komt een nieuwe eigenaar van het merk en er wordt nieuws gebracht op de Autosalon van Parijs.
Het Indiase Mahindra & Mahindra doet een bod op SsangYong, dat op het moment nog onder de vleugels zit van het Chinese SAIC. Nadat het merk vorig jaar bijna kopje onder ging, wordt er nu gezocht naar een nieuwe eigenaar. Morgen is de laatste dag dat er biedingen kunnen worden gedaan. Naar verluidt is ook Renault-Nissan in de race net als de eveneens Indiase Ruia Group. In totaal zouden er zes bieders zijn. Mahindra & Mahindra lijkt de beste kaarten te hebben. Volgens analisten bereiden zij een bod voor van 400 miljoen euro. Mahindra & Mahindra kocht eerder dit jaar Renault uit bij een joint venture, waarbij de Logan voor de Indiase markt wordt gebouwd. Verder kocht het bedrijf dit jaar Reva, een Indiaas merk dat elektrische auto's bouwt. Ook moeten er binnenkort Mahindra's te koop zijn in Amerika. Ook in Europa moet SsangYong opnieuw op de kaart worden gezet. Op de Autosalon van Parijs wordt daarom de Super Rexton gepresenteerd. Dat is een vernieuwde versie van het huidige model, met onder meer een nieuwe grille en een gemoderniseerd interieur dat het geluid beter buiten moet houden. Daarnaast wordt de Korando C concept car getoond. Die heeft een 178 pk sterke diesel aan boord en moet kort na de beurs in productie gaan.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.