SsangYong met duo XIV's naar Parijs

SsangYong XIV-Air en XIV-Adventure
SsangYong heeft de X100 op de planning staan, een compacte cross-over die het ook in Europa helemaal moet gaan maken. Met een duo XIV-studiemodellen wordt een laatste vooruitblik gegeven.

SsangYong heeft twee concept-cars gepresenteerd die in oktober staan te schitteren op de autosalon van Parijs. Het tweetal sluit de conceptfase voor de X100 af, waarvan het productiemodel het gaat opnemen tegen de Peugeots 2008, Renaults Captur en Nissans Juke van deze wereld.

De eerste nieuweling is de XIV-Air, een opengewerkte versie van de eerder getoonde XLV Concept, die eveneens vooruitblikte op de X100. Het lijkt ons een gewaagde zet om een vierdeurs cross-over met targadak op de markt te brengen, maar niets is natuurlijk onmogelijk. De tweede concept-car is de XIV-Adventure, een meer avontuurlijke variant, compleet met een stellage op het dak en stoere kunststof aankleding rondom. De voorproefjes van de X100 meten bijna 4,20 meter in de lengte en hebben een wielbasis van 2,60 meter.

Onder de kap legt SsangYong nieuwe 1,6-liter benzine- en dieselmotoren die aan de Euro 6-uitstootnormen voldoen. In de loop van 2015 moet de X100 op de markt komen.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.