SsangYong LIV-2 Concept gelanceerd

Studiemodel blikt vooruit op nieuwe Rexton

SsangYong LIV-2 Concept
SsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 ConceptSsangYong LIV-2 Concept
SsangYong heeft zojuist de LIV-2 Concept naar voren geschoven. Het studiemodel geeft weg wat we van een nieuwe Rexton kunnen verwachten.

Eerder deze maand kregen we van SsangYong al een aantal duistere afbeeldingen te zien waarop de LIV-2 Concept werd getoond. Vandaag kunnen we het studiemodel in detail laten zien.

De 4,9 meter lange LIV-2 Concept, waarbij LIV staat voor Limited Interface Vehicle, is een meer productierijpe versie van de LIV-1 die SsangYong in 2013 liet zien. Opnieuw benadrukt SsangYong dat de concept-car uiteindelijk zal leiden tot een compleet nieuwe generatie van de Rexton, de huidige Rexton is immers alweer in de basis sinds 2001 op de markt.

Het gezicht dat de LIV-2 Concept draagt, gaan we volgens de Koreanen in de toekomst terug zien op het hele modellengamma. Het studiemodel beschikt over elektrisch uitklapbare treeplanken, al valt nog te bezien of deze het productiestadium gaan halen.

Hoe realistisch de LIV-2 is, blijkt wel uit het feit dat SsangYong meteen over twee mogelijke motoren rept. De eerste is een 181 pk en 420 Nm sterke 2,2-liter dieselmotor, de tweede een nieuwe 225 pk en 350 Nm sterke 2,0-liter viercilinder turbomotor. Uiteraard is dit een indicatie van wat de Rexton onder de kap krijgt. Schakelen gaat middels een zeventrapsautomaat van Mercedes-Benz, al zal ook een handgeschakelde zesbak beschikbaar komen.

Geen modern studiemodel zonder een vloot aan fraaie communicatietechnieken. SsangYong rust de LIV-2 uit met WiFi-mirroring, een uitgebreid multimediasysteem dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteund en ook een stevig audiosysteem is van de partij. Op het gebied van veiligheid zijn er systemen als Emergency Braking en Traffic Safety Assist, (Active) Lane Assist en een Traffic Alert System dat tijdens het (uit-) parkeren waarschuwt voor naderend verkeer.

De nieuwe generatie Rexton verwachten we in 2017 op de markt.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.