Spyker: volgend jaar zwarte cijfers

Spyker C8 Spyker
Spyker denkt in 2006 voor het eerst een positieve kasstroom. Dat heeft het bedrijf afgelopen week tijdens de aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt.

Spyker denkt in 2006 voor het eerst een positieve kasstroom. Dat heeft het bedrijf afgelopen week tijdens de aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt.

Naar verwachting zal bij Spyker in 2006 voor het eerst meer geld binnenkomen dan worden uitgeven. Dat is vooral te danken aan een overeenkomst met carrosseriebouwer Karmann die voor 350 auto's het chassis en koetswerk gaan leveren. In Zeewolde zal de afmontage blijven plaatvinden. Door de hulp van Karmann zal de levertijd van een Spyker worden teruggebracht en kunnen de kosten van de bouw omlaag.
In 2004 had Spyker een verlies van bijna 5 miljoen euro; gelijk aan het resultaat van 2003. Voorts werd gemeld dat het vertrek van Maarten de Bruijn, het brein achter de modellen van Spyker het bedrijf heeft verlaten wegens een 'verschil van inzicht in het te voeren beleid'.
Ook werd tijdens de vergadering bekendgemaakt dat de Spyker C8 Laviolette een rol gaat spelen in de film Basic Instinct 2: Risk Addition. De opnames van de film, opnieuw met Sharon Stone, beginnen in mei. In 2006 komt de film uit.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.