Spyker snijdt fors in modellenpalet

Spyker C12 Zagato
Moeilijke tijden vragen om vervelende beslissingen, weten ze bij Spyker. Vandaar dat onze vaderlandse trots flink in het modellenpalet snijdt. Dat meldt Spyker-CEO Hans Hugenholtz in een interview met FEM Business.
Diverse modellen sneuvelen, waarbij de naam van de C12 Zagato het meest opvalt. Spyker toonde deze exoot immers op de Autosalon van Genève om ook in de klasse van de Pagani Zonda en de Koenigsegg CCX mee te doen.
De C8 Spyder en Laviolette komen definitief niet in de aangekondigde Short Wheelbase versie. Ook blijven we verstoken van de W12-motor van de Volkswagen Groep, omdat deze binnen ongeveer drie jaar uit productie gaat.
De D12 Peking-to-Paris komt wél, maar wordt niet een volledig eigen ontwerp, zoals Spyker eerder aankondigde. Het Nederlandse sportwagenmerk zegt open te staan voor de hulp van derden bij de ontwikkeling van de prestigieuze SUV. Spyker heeft de introductie van de productieversie uitgesteld tot volgend jaar.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.