Spyker Peking-to-Paris nadert voltooiing

Spyker Peking-to-Paris nadert voltooiing
Spyker werkt moedig door aan de Peking-to-Paris. Eigenlijk had de auto al op de markt moeten zijn, maar door de financiële problemen, het Formule 1-avontuur en de koop van Saab, is er enige vertraging opgetreden.
Spyker werkt in de ontwikkelingsafdeling van Saab aan de voltooiing van de D8 Peking-to-Paris. Dat meldt Hans van Rennes, vice-president van Spyker Cars, tijdens een presentatie naar aanleiding van het tachtigjarige bestaan van autoschool IVA in Driebergen. De Peking-to-Paris wordt verder ontwikkeld met de hulp van Lotus Engineering in Groot-Brittannië. Daar rijdt een als Land Rover Defender vermomd prototype rond. "Dat is de snelste Defender die er ooit is geweest," vertelt Van Rennes. En ook die met de grootste velgen. Hij is namelijk voorzien van 24 inch wielen en die worden standaard op de D8 Peking-to-Paris." Ook de kleimodellen, die de defintieve vorm van de nieuwe Spyker laten zien, komen voorbij tijdens de toespraak van Van Rennes. De productieversie wordt hoogstwaarschijnlijk volgend voorjaar getoond op de Autosalon van Genève. Spyker meldde al eerder dat de twaalfcilinder van Audi aan de neus van de SSUV voorbijgaat. De auto wordt nu voorzien van een supercharged V8 waarvan Spyker de herkomst niet wil noemen. In het algemeen wordt aangenomen dat dit de motor uit de Corvette ZR1 betreft. Standaard levert die 648 pk, maar die krachtbron kan gemakkelijk worden getuned. Van Rennes meldt dat de suicide-doors van de concept car uit 2007 het productiestadium wel gaan halen. Tot slot meldt de vice-president dat wanneer het bij Spyker weer voor de wind gaat, er aan gaat worden gewerkt om de Zagato Spyker alsnog in productie te nemen. Die wordt dan volgens het originele plan in een oplage van 24 stuks gebouwd die alleen mogen worden gekocht door klanten die al een Spyker op hun naam hebben staan.  Leuke wetenswaardigheden zijn er ook: in het (bijna) tienjarige bestaan van het nieuwe Spyker zijn er negen exemplaren afgeleverd aan Nederlandse klanten. Op het moment is Spyker nummer 258 in aanbouw.  

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.