Spyker definitief failliet

Victor Muller (foto ANP)
Victor Muller heeft tot het einde toe gevochten om 'zijn' Spyker te redden, maar het heeft niet mogen baten: het Nederlandse sportwagenmerk is vandaag door de rechter failliet verklaard.

De rechtbank van Midden-Nederland heeft vandaag Spyker Automobielen B.V. en Spyker Events & Branding B.V. failliet verklaard. Op 2 december was nog uitstel van betaling verleend, maar het is niet gelukt om overbruggend kapitaal te vinden om het bedrijf in leven te houden.

Victor Muller blijft ondanks alle tegenspoed - we verwachtten ook niet anders - positief: "Geen van de ambities die we 15 jaar geleden hadden bij het oprichten van Spyker, zijn door de gebeurtenissen van vandaag tenietgedaan. In 2000 wilden we vanuit het niets een sportwagenmerk oprichten met een wereldwijde afzet en dat is gelukt. Tegelijkertijd hebben we diverse andere activiteiten ontplooid, die ons uiteindelijk de kop hebben gekost."

Hij vervolgt: "Om Churchill te quoten: this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning, wat mij betreft. Ik zal me inspannen om Spyker zo snel mogelijk weer uit de as te laten herrijzen. Dit wil ik doen middels een fusie met een fabrikant van elektrische vliegtuigen. Zodoende wil ik revolutionaire Spykers met een elektrische aandrijflijn ontwikkelen."

Muller besluit z'n persbericht met een dankwoord richting z'n medewerkers, toeleveranciers, directie en de klanten.

Wordt ongetwijfeld - op wat voor manier dan ook - vervolgd, zo weten we inmiddels als het om Muller en z'n troetelkindje gaat.

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.