Spionage: Fiat Punto

Spionage: Fiat Punto
AutoWeek-lezer Perry Filippini betrapte tijdens zijn vakantie een kant-en-klare nieuwe Fiat Punto. Kort voor de officiële onthulling van het nieuwe model kan er al worden kennisgemaakt met de derde generatie Punto.
AutoWeek-lezer Perry Filippini betrapte tijdens zijn vakantie een kant-en-klare nieuwe Fiat Punto. Kort voor de officiële onthulling van het nieuwe model kan er al worden kennisgemaakt met de derde generatie Punto.

De Fiat Punto werd door onze lezer gesnapt tijdens een fotoshoot van het nieuwe model in het Spaanse Valencia. De nieuwe Fiat Punto ziet er veelbelovend uit. Met name zijn neus, die trekken heeft van die van de Maserati Coupé, geeft hem een markant voorkomen.
Het publiekdebuut beleeft de nieuwe Punto op de IAA in Frankfurt, die op 15 september voor het publiek de poorten opent. De nieuwe Punto staat naar verwachting nog dit najaar bij de dealer.
Geheel volgens de trend van de nieuwe modellen in het B-segment gaat de Punto ten opzichte van zijn voorganger een flink stuk groeien. De derde generatie Punto is 4,04 m lang; het oude model brengt het tot 3,84 m. Een dergelijke groeispurt heeft bijvoorbeeld ook de Renault Clio ondergaan. Het nieuwe model is 3,98 m lang en de oude houdt op bij 3,81 m. Gedetailleerde informatie over de nieuwe Fiat wordt op korte termijn verwacht.