Spiegelloze binnenspiegel voor Cadilliac CT6

Cadillac digitale binnenspiegel
Cadillac presenteert voor z'n aanstaande vlaggenschip, de CT6, een binnenspiegel die voorzien is van een digitaal scherm.

Cadillac probeert z'n oude glorie te herstellen en met de nieuwe CT6 moet het Amerikaanse merk weer aanzien krijgen op de luxeladder. De nieuwe slee krijgt een binnenspiegel mee die niet werkt op de manier zoals we gewend zijn.

Wie in z'n binnenspiegel kijkt, ziet naast de omgeving achter de auto veelal een stel hoofdsteunen en raamstijlen. Cadillac neemt die obstakels weg door achter op de auto een naar achteren gerichte camera te monteren. Het digitale oog stuurt een HD-videostream naar de binnenspiegel waarop een obstakelvrij beeld is te zien.

De techniek zal voor het eerst debuteren op de CT6, maar later krijgen ook andere Caddy's de beschikking over de speciale binnenspiegel. Een waterafstotende coating op de cameralens moet een zuiver beeld garanderen. Wie geen zin heeft in het digitale beeld, krijgt met een druk op de knop z'n reguliere beeld terug.

De CT6 wordt in de tweede helft van volgend jaar op de markt verwacht. Onder de kap legt Cadillac een 3,0-liter V6 met dubbele turbo, die gecombineerd wordt met een elektromotor. Het vermogen van deze plug-inhybride aandrijflijn is nog niet bekend, maar Cadillac spreekt van de meest krachtige zescilinder in het segment.

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.