Dit is de Cadillac CT6!

Dit is de Cadillac CT6!
Cadillac heeft een nieuw topmodel: de CT6. De eerste foto is voor de officiële onthulling in New York al online beland.

Op dit moment zijn de CTS en XTS de grootste Cadillacs in de prijslijst maar de nieuwe CT6 komt een stapje hoger in de rangorde te staan dan dit duo. Door gebruik te maken van aluminium - 64 procent van de auto bestaat uit dit materiaal - heeft Cadillac het gewicht van de CT6 binnen de perken weten te houden. De Amerikanen claimen dat de CT6 zo'n 90 kg lichter is dan zijn voorgangers van hetzelfde formaat.

De CT6 is de eerste Cadillac die voorzien is van een naamplaatje dat meer duidelijkheid moet verschaffen in het modellenaanbod van Cadillac. De letters CT (met daar achter een getal dat het formaat van de auto duidt) zijn bedoeld voor de sedans, de SUV's en cross-overs krijgen een schildje met XT (ook gevolgd door een cijfer) opgeplakt.

Cadillac introduceert in de CT6 een nieuwe generatie V6-motoren, waarvan de topper een compleet nieuwe 3,0-liter zescilinder is met dubbele turbo's. Die levert 406 pk en een maximumkoppel van 543 Nm. De bestaande 3,6-liter V6, waarop dit nieuwe blok is gebaseerd, krijgt een grondige opfrisbeurt en levert ongeveer 335 pk. Waarschijnlijk komt er ook nog een biturbo-V8.

De Cadillac CT6 wordt morgen officieel onthuld op de autobeurs van New York. Dan volgen uiteraard meer foto's en hopelijk ook meer gedetailleerde info over het nieuwe vlaggenschip.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.