Speciale Ferrari 458 Italia voor Eric Clapton

Ferrari SP12 EC
Ferrari heeft speciaal voor en in samenwerking met Eric Clapton een speciale versie van de 458 Italia gebouwd: de SP12 EC.

Echt nieuws is het niet meer want begin vorige maand doken er al foto's op van een Ferrari die vanuit een dealerpand in Londen in een vrachtauto werd gereden. Wat we toen al vermoedden en min of meer bevestigd kregen, blijkt inderdaad waar: het is een speciale versie van de 458 Italia, aangepast aan de wensen van niemand minder dan Ferrari-liefhebber en gitarist Eric Clapton. Inmiddels is er officieel beeldmateriaal vrijgegeven van de SP12 EC.

De auto is getekend door Centro Stile Ferrari in samenwerking met Pininfarina en heeft de nodige uiterlijke aanpassingen ondergaan waardoor de link met de 512 BB gelegd wordt. De Clapton-versie heeft dezelfde 4,5-liter V8 met 570 pk achterin liggen als de 458 Italia.

"Het scheppen van deze auto was alsof je voor een groot wit canvas doek stond waarop geschilderd moest worden. Het was een ongelooflijke ervaring, een van de meest bevredigende dingen die ik ooit heb gedaan", aldus de legendarische gitarist, bijgenaamd Slowhand.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.