Speciaal kenteken voor EV's in Verenigd Koninkrijk

Herkenbaarheid

kenteken EV UK

In het Verenigd Koninkrijk zijn elektrisch aangedreven auto's binnenkort niet meer over het hoofd te zien zijn. Die krijgen daar speciale kentekenplaten.

Nu steeds meer elektrische auto's in een conventioneel jasje verschijnen, is het soms moeilijk te zien dat het om een EV gaat. Geen probleem op zichzelf, maar in het Verenigd Koninkrijk zien ze toch graag in één oogopslag dat het om een elektrische auto gaat. Daarom heeft de overheid besloten dat vanaf komende herfst nieuwe kentekenplaten voor EV's verschijnen met een groen vlakje aan de linkerkant. Dat bericht het Britse Autocar. Het botst niet met het blauwe vlak dat er nu vaak staat, want dat is nooit verplicht geweest op Britse kentekens.

De simpele reden dat de nieuwe kentekenplaten worden ingevoerd, is herkenbaarheid. De Britse overheid hoopt dat duidelijk zichtbaar wordt dat automobilisten met met 'groene' platen bepaalde voordelen genieten. Men zou daardoor beter zien dat elektrische auto's exclusief op bepaalde plekken mogen parkeren. Ook zou dan beter zichtbaar moeten zijn dat het aantal EV's op de weg toeneemt. Men hoopt hiermee ook anderen aan te moedigen om elektrisch te gaan rijden.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.