SLS AMG krijgt wellicht klein broertje

Mercedes-Benz SLS AMG
Mercedes-huistuner AMG is nog druk bezig met de SLS AMG, maar heeft laten doorschemeren een kleinere variant van de sportwagen te willen bouwen.
Op het SLS-launch event in Californië lieten woordvoerders van AMG weten te overwegen een kleiner model SLS te bouwen. Dat laat de website Left Lane News weten. De kleine SLS moet een concurrent zijn van de Porsche 911.
De motor van de SLS ligt behoorlijk ver naar achter. Volgens AMG is er daarom voldoende onbenutte ruimte tussen de voorkant van de auto en het motorblok om een kortere variant van de auto te maken. Left Lane verwacht dat de kleine variant van de SLS aangedreven wordt door een nieuwe V8 met een inhoud tussen de 5,8- en 6,2-liter. Deze motor zal dan voorzien zijn van AMG's cilinderuitschakeling, die als de omstandigheden dat toestaan vier van de acht cilinders uitschakelt om het verbruik binnen de perken te houden.
Het is niet bekend of de top van AMG het project door laat gaan. In ieder geval zal de baby-AMG niet voor 2015 het levenslicht zien.
Video

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.