Video: David Coulthard wijst de weg op Goodwood

SLS Coulthard
Het belangrijkste onderdeel van het Goodwood Festival of Speed – dat vandaag van start gaat – is natuurlijk de Hillclimb. David Coulthard laat in een video zien hoe het er bij zo'n ritje omhoog precies aan toegaat.

Tijdens de Hillclimb op Goodwood gaat het natuurlijk in de eerste plaats om de snelste tijd, maar het is ook de ultieme kans om allerlei bijzondere of zelfs unieke auto's in actie te zien. Autofabrikanten vallen over elkaar heen om onbetaalbare klassiekers en gloednieuwe concept-cars de heuvel op te sturen. Zelfs auto's die op Goodwood hun wereldpremière beleven worden vaak zonder pardon volgas omhooggejaagd.

Maar hoe ziet zo'n heuvelklim er nu precies uit? David Coulthard, die ook tijdens het evenement z'n kunsten zal vertonen, rijdt het nog erg stille parcours in een Mercedes-Benz SLS AMG Black Series. Onderweg legt hij uit waar de pijnpunten liggen, wat de moeilijkheden zijn en wat dit ritje zo bijzonder maakt.

Wie er zelf bij wil zijn moet snel zijn koffers pakken: vandaag opent het Festival of Speed haar deuren, zondag is het alweer afgelopen. Zoals ieder jaar doet AutoWeek als officieel mediapartner live verslag, dus ook voor de thuisblijvers valt er genoeg te genieten.

Video