McChip-DKR perst extra pk's uit SLS Black Series

McChip-DKR Mercedes SLS AMG Black Series
McChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black SeriesMcChip-DKR Mercedes SLS AMG Black Series
De Mercedes-Benz SLS AMG Black Series is al een circuitwapen van jewelste, maar McChip-DKR vindt dat de mouwen nog wel wat verder opgestroopt kunnen worden. Dus presenteert de tuner een Black Series met extra vermogen.

Standaard was de SLS AMG Black Series al goed voor 631 pk en 635 Nm. Omdat het een atmosferisch blok betreft, is de vermogenswinst door de chiptuning relatief bescheiden. McChip-DKR weet 654 pk en 649 Nm aan de 6,2-liter V8 te onttrekken. De prijs is echter ook vrij sympathiek: de tuner vraagt 3.199 euro voor de extra kracht.

Het gaat overigens niet alleen maar om kracht: de Duitsers melden trots dat ook het verbruik door de chiptuning daalt. We denken niet dat veel bezitters van deze auto zich daar druk om maken, maar toch mooi meegenomen.

McChip-DKR voegt hier overigens aan toe dat dit 'Stage 1' van de tuning is; er zijn ook andere stages met meer vermogen. Details daarvan geeft het bedrijf echter niet, en ook de prijzen zijn onbekend.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.