AUTOWEEK LIVE: Mercedes-Benz SLS AMG GT3

Mercedes-Benz SLS AMG GT3
De ultieme Mercedes-Benz SLS AMG is de GT3. De in 2010 gepresenteerde racer neemt het onder de vlag van klantenteams op tegen concurrenten van onder meer Bentley, Ferrari, McLaren, Lamborghini en Porsche.

Niet de meest kinderachtige raceklasse dus, en genoeg reden voor AMG om alles uit de kast te trekken. De auto is nog lager en breder dan de straatversie, terwijl een gigantische achtervleugel z'n best doet de banden ook bij bizarre snelheden aan de weg te laten plakken.

In technisch opzicht is de SLS AMG GT3 grotendeels gelijk aan iedere andere SLS, en dat is eigenlijk alleen maar goed nieuws; AMG's 6,2-liter V8 is zowel qua geluid als prestaties moeilijk te verslaan.

Uiteraard is de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 op AutoWeek Live te vinden in de Wereld waar hij thuishoort: Supercars!

AutoWeek Live

AutoWeek Live is een gloednieuw en jaarlijks terugkerend auto-evenement met de nadruk op beleving. Van supercars tot classics en van het verleden naar de toekomst, maar vooral: zélf testrijden in de allernieuwste modellen op één van onze spannende parcours!

Kaarten bestellen voor AutoWeek Live kan op autoweeklive.nl.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.